Samenwerking in de uitvaartbranche biedt meer mogelijkheden

Mariet Zanders
Mariet Zanders
Foto: Fading uitvaartzorg

HEYTHUYSEN/WEERT – Het is alweer een tijdje geleden dat Mariet Zanders, van Fading uitvaartzorg, Petra van de Vin-Kwakman van Intence uitvaartbegeleiding ontmoette. Intence uitvaartbegeleiding heeft een eigen uitvaartcentrum in Weert. Na een voor beiden inspirerend gesprek besloot Mariet met haar bedrijf gebruik gaan maken van alle faciliteiten die het uitvaartcentrum te bieden heeft.

‘In het leven bestaat het woordje toeval volgens ons niet. Dit is niet zomaar op ons pad gekomen. Daar hebben we beiden iets mee gedaan’, geeft Mariet aan.

Mogelijkheden
‘Tijdens ons werk zijn we er snel achter gekomen dat we elkaar op bijna alle fronten aanvullen. En niet alleen dat, onze manier van werken loopt ook synchroon met elkaar.
Vandaar dat we de handen ineen hebben geslagen en vanaf 23 februari 2022 zijn gaan samenwerken. Ieder staat daarbij voor zijn eigen bedrijf en toch zijn we samen één.’  Het tweetal geeft in het kort aan hoe het werkt. ‘We hebben van het begin tot het einde één aanspreekpunt, we adviseren en informeren en hebben daarbij aandacht voor mens, natuur en het milieu.’

Petra van de Vin–Kwakman

‘We denken in oplossingen en bieden een persoonlijke en professionele ondersteuning. In de omgang zijn we informeel en gepassioneerd. We werken kleinschalig en onafhankelijk van leveranciers. Bovendien zijn we niet gebonden aan begraafplaatsen, crematoria en natuurbegraafplaatsen maar bieden ook keuzemogelijkheden op andere locaties voor een afscheid. Speciale aandacht hebben we voor dementievriendelijke uitvaarten en ook voor een klein budget verzorgen we een persoonlijke uitvaart.’

Ruimte
‘Wij bieden ruimte in de vormgeving van de uitvaart’ geeft Mariet verder aan. ‘Laat je afscheid een weerspiegeling van je leven zijn, want ieder mens is uniek. Wij weten dat achter iedere traan van verdriet een glimlach vol herinneringen zit.’ Mariet is geboren in Horst maar woont al 34 jaar in Heythuysen. ‘Ik sta voor een passend en persoonlijk afscheid, waarin er tijd, aandacht en ruimte is voorjou en je dierbare’ zegt ze. ‘Zorgen waar het moet en ondersteunen wanneer je zelf wilt zorgen. Je hoeft niet alle beslissingen te nemen in de eerste uren na een overlijden. In de dagen tot aan de uitvaart krijgt deze langzaam de vorm, zoals je dat wenst.

Inzicht
Petra van de Vin – Kwakman komt uit Weert. Ook zij staat voor ruimte en een persoonlijke invulling, oprechte aandacht en betrokkenheid. ‘Ik sta dichtbij als het moet en neem afstand waar nodig. Ik vind het belangrijk om een open en eerlijk inzicht te geven in alle zaken die een uitvaart met zich meebrengt. Omdat wij beiden deze aanpak voorstaan zijn wie dan ook 24 uur per dag bereikbaar en staan voor je klaar.

Fading uitvaartzorg: 06-246.652.11 – [email protected]www.fading-uitvaartzorg.nl

Intence uitvaartbegeleiding: 06-163.63.173 – [email protected]www.intence-uitvaart.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen