Bergs Advies gaat verder onder andere naam

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Bergs Advies stopt per 31 december met alle activiteiten. Het adviesbureau kwam in 2022 negatief in het nieuws in een mestfraudezaak. De ruim veertig specialisten en de dienstverlening worden ondergebracht in een nieuwe organisatie.

Bij die organisatie zullen Frank Bergs, Tjerk Verscharen en Pieter van Lier geen rol meer spelen binnen het bestuur, zo meldt het adviesbureau op zijn website.

Beroepsverbod
In december 2022 werd het bedrijf veroordeeld als criminele organisatie, voor onder meer valsheid in geschrifte en overtredingen van de milieu- en mestwetgeving. Drie bestuurders kregen een gevangenisstraf, een vierde bestuurder een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. De bestuurders kregen ook een beroepsverbod voor drie jaar. Ze gingen in hoger beroep, dat nog niet gediend heeft. Het bedrijf kreeg daarnaast een geldboete van 400.000 euro, waarvan 200.000 euro voorwaardelijk. De rechtbank legde verder taakstraffen en geldboetes op aan een aantal agrariërs en hun bedrijven, voor betrokkenheid bij mestfraude.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen