Alzheimercafé Leudal over diagnose dementie

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die dementie heeft. Maar het wordt nog een heel ander verhaal als het jezelf treft, je partner of één van je ouders.

Is het normale vergeetachtigheid of is er meer aan de hand? Bij toenemende geheugenproblemen wordt dan vaak de huisarts bezocht.

Vragen
Kan de huisarts de diagnose dementie zelf stellen of word je dan doorverwezen? Zijn er ook andere oorzaken waardoor je vergeetachtig kunt worden? Bestaat er medicatie tegen dementie? Welke hulp kun je van de huisarts verwachten? Onder meer deze vragen worden voorgelegd aan huisarts Smeets uit Baexem, tijdens het komende Alzheimercafé Leudal, op 24 oktober in Zorgcentrum Beek en Bos aan de L’Unionlaan 1 in Heythuysen. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur, het programma zal starten om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegangs is gratis.

Meer info
Meer informatie over het Alzheimercafé is ook te vinden op de Facebookpagina. Mocht u zich in willen zetten voor het Alzheimercafé, loop dan gerust binnen. Maar ook alle ander belangstellenden zijn welkom. Wilt u graag meer informatie over de avonden, of maandelijks een persbericht ontvangen, mail dan naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen