Opnieuw budget beschikbaar voor verenigingen en organisaties

Foto: Pixabay - AndrzejRembowski (CC0-Public Domain)

LEUDAL – In de komende drie jaar krijgen verenigingen en organisaties binnen de gemeente Leudal opnieuw de kans om gebruik te maken van het budget voor de organisatie van activiteiten, projecten en initiatieven die aansluiten bij het Sport- en Beweegakkoord Leudal II.

Dit akkoord richt zich onder meer op het toegankelijker, veiliger en kwalitatief hoogwaardiger maken van de lokale sport, zodat iedereen kan sporten en daar plezier aan beleeft.

Ambities
In 2020 is het eerste Sport- en Beweegakkoord Leudal gesloten. Maar liefst 62 organisaties hebben dit akkoord toen ondertekend. Het lokaal sportakkoord is geen akkoord van de gemeente zelf, maar een akkoord dat voor en door lokale sportverenigingen, sportaanbieders en maatschappelijke organisaties is gevormd. Iedereen kreeg de kans om input te leveren op de drie thema’s: samen meedoen, gezond actief en vitaal verenigen. Het Sport- en Beweegakkoord Leudal II richt zich – naast de al genoemde thema’s en in lijn met het Nationaal Sportakkoord II – op drie hoofdambities. De eerste ambitie is ‘Het fundament op orde’. Dit houdt in: sterke sportaanbieders en een sociaal veilige sport voor iedereen. De tweede ambitie gaat over het vergroten van het bereik van de sport, waardoor meer mensen zich aangesproken en uitgenodigd voelen om te sporten of bewegen. De derde ambitie zet in op het vergroten van de maatschappelijke waarde van sport.

Meedenken
Organisaties in Leudal kunnen gebruikmaken van het budget door een subsidieaanvraag in te dienen. Wanneer zij een idee of initiatief hebben en benieuwd zijn of dit aansluit bij de ambities van het Sportakkoord, dan kan regisseur sport en bewegen Ruben Vos van Negen daarbij meedenken en ondersteuning bieden. Daarnaast kunnen verenigingen en organisaties deelnemen aan verschillende opleidingen, cursussen en procesbegeleiding, zoals sporttechnische trainingen en thema’s gericht op kaderontwikkeling, persoonlijke groei en het creëren van een veilig sportklimaat. Ook bij interesse hierin is contact op te nemen via [email protected]. Voor informatie over hoe clubs en organisaties toekomstbestendig en versterkt kunnen worden ben je hier eveneens aan het goede adres.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen