Viering Dag voor de Ouderen in Roggel: mensen die omzien naar elkaar

Foto: Seniorenvereniging Roggel

ROGGEL – Op dinsdag 17 oktober werd de Dag voor de Ouderen gevierd in het Roggelse La Rochelle. De opkomst was goed en het enthousiasme groot. Een half uur voor aanvang was de zaal al goed gevuld met gasten.

De voorzitter van de seniorenvereniging Roggel stond na een welkomstwoord stil bij de oorlogshandelingen in de wereld en de vrijheid die wij mogen genieten en koesteren.

Behoud
Aansluitend werd gesproken over de vele ontwikkelingen in Roggel waarbij de seniorenvereniging haar inbreng levert, ten aanzien van het behoud van het dorpse Roggelse karakter voor jong en oud. Daaronder de inzet voor het behoud van gemeenschapshuis La Rochelle en een supermarkt in het centrum van het dorp. Maar ook de vele gesprekken met de gemeente Leudal, wethouders en raadsleden, over een leefbare en prettige woonomgeving in Roggel.

Actie
De seniorenvereniging maakt daarbij gebruik van de ervaringen van haar leden en vertaalt dat in actie, veelal in samenwerking met en actieve inbreng van Open Club Roggel. Ook de inzet voor een gezamenlijk afgestemd kwartaalprogramma van de Zonnebloem, Aetpuntj, Naoberzorg, Jozefhuis, LKV en de seniorenvereniging geeft de leden een goed inzicht in de activiteiten die Roggel te bieden heeft, op het gebied van ontmoeten, recreatie, bewegen en educatie. En dat gedurende zes dagen per week.

Goed voor Elkaar
Het project Goed voor Elkaar leidt ertoe dat oudere buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan over wat zij elkaar te bieden hebben. Voor de wijk Molenweg en omgeving is dit project succesvol afgerond. Een vervolg komt er in de wijk Koppelstraat en omgeving. De leden van de seniorenvereniging zien zichzelf als een generatie met kritisch burgerschap die actief meedoet en dat willen ze graag uitdragen. De middag werd verder ingevuld met gevoelige luisterliedjes in het dialect, vertolkt door de Haelese Hofzengers. Een loterij zorgde er voor dat menige gast met een leuk prijsje huiswaarts kon keren.

Gemeenschapsgevoel
De naam seniorenvereniging roept bij inwoners nog best vaak een verkeerd beeld, zo viel op te tekenen. Want de activiteiten voor de 55-plussers zijn veelal gericht op het versterken van een gemeenschapsgevoel én omzien naar elkaar op allerlei manieren. Ieders inbreng als deelnemer, vrijwilliger of bestuurslid is overigens welkom. Interesse? Meldt u dan aan bij het secretariaat, telefoon: 0475 – 49.34.38. Of mail naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen