Wandeling onder de volle maan

Volle maan heideveld Leudal
Volle maan heideveld Leudal
Foto: Pim Timmermans

HEYTHUYSEN – Ervaar het Leudal eens in de schemering en onder een volle maan, tijdens een natuurwandeling met de gidsen van Groen Hart Leudal op zaterdag 28 oktober.

Wat voor effect heeft de maan op planten, dieren en mensen? Wat waren de sagen, gebruiken en rituelen omtrent de maan door de eeuwen heen? Dat zijn onder meer thema’s die tijdens deze wandeling aan de orde komen.

Andere zintuigen
Tegen de schemering  – en zéker tijdens een volle maan –  komt het nachtelijk dierenleven in de natuur op gang. De naderende duisternis zorgt ervoor dat de wereld om je heen verandert en je langzaam moet gaan vertrouwen op de andere zintuigen dan het zicht. Als je héél stil bent, zie je misschien wel een ree, vos of das. Wie weet stuit je op vleermuizen of nachtvlinders. En anders hoor je wel uilen roepen of muizen scharrelen.

Benodigdheden
Spreekt je dit aan? Er is plek voor twaalf deelnemers, dus meldt je snel aan. Dat kan tot en met 26 oktober via e-mail: [email protected]. Bellen kan naar 0475-49.70.10, tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal. De wandeling op 28 oktober duurt van 17.00 uur tot circa 19.30 uur, over een afstand van ongeveer 5 kilometer, grotendeels over onverharde paden. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Boscafé De Busjop, aan de Busschopsweg 9 in Heythuysen. Denk aan een verrekijker, antimuggenmiddel, stevige wandelschoenen en kleding waarmee je geruisloos kunt lopen. Deelname kost 3,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar 1 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen