Een nieuwe herfst, een nieuw speelseizoen voor Matiz

Foto: John Hölsgens

HALER – Een nieuwe herfst, het begin van een nieuw speelseizoen voor Matiz. De wereldmuziekband heeft de komende maanden drie concerten gepland, te beginnen in de Uffelse molen in Haler.

Op 28 oktober speelt de band vanaf 20.00 uur bij de prachtige locatie van de 14e eeuwse oude graanmolen. Een magische plek waar de groep vorig jaar al een even sfeervol als succesvol optreden verzorgde.

Brede waaier
Met nieuw repertoire en oude liederen wil Matiz dit zelfs nog gaan overtreffen. Matiz heeft inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd als het gaat om diversiteit. Het repertoire is een bont palet van ballads, instrumentals en uptempo liederen. Zo een brede waaier aan muziek moet een basis hebben in kennis van de stijlen en dát hebben de musici. Door hun vele jaren ervaring bezitten ze de juiste tango-touch, nèt die goede gipsyslag en bij een Franse musette glorieert de accordeonist met zijn specifieke loopjes. Matiz is Spaans voor ‘kleurrijk’ of ‘kleurschakering’ en dat wil de groep ook graag tonen: de kleuren van het leven. De muziek komt overal vandaan: Schotland, Cuba, Macedonië, Libanon, Spanje, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar de overeenkomst is dat het altijd gaat om klanken die ontstaan zijn in de harten van het volk, met ziel en zaligheid gezongen.

Tijdloos
De groep bestaat uit acht muzikanten en de bezetting alleen al garandeert een veelvoud van de genoemde schakeringen in klank: Joop Janssen op gitaar en mandoline, John Damen op accordeon en klarinet, Koen Dekkers op viool, Sofie van Rooijen op contrabas, Twan Wijnhoven op percussie, Pantaleon Hajenius op alles wat op een fluit lijkt en de leadvocalisten Brenda Nijsen en Martin Houkes. Het ensemble is, met oog en oor voor detail van bijzondere luistermuziek, tijdloos en blijft fantastisch om naar te luisteren. Of je nu op leeftijd bent en jong van hart of jeugdig met een oude ziel. Reserveren kan online. Voor de navigatie voert u het volgende adres in: Uffelse straat 5, Haler. Op de website van Matiz staat ook meer informatie over de komende concerten in Stevensweert en Grevenbicht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen