Adresonderzoek uit bij leegstaande woningen

Foto: Pixabay - kabaldesch0 (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Vanaf september tot en met december worden alle leegstaande woningen in Leudal gecontroleerd door toezichthouders van de Basisregistratie personen (BRP).

Met dit onderzoek wordt nagegaan of de daadwerkelijke situatie overeenkomt met de registratie in de BRP van de gemeente.

Belang
De Basisregistratie Personen ligt ten grondslag aan veel diensten die de overheid verricht. Daarom is het van belang dat deze gegevens actueel zijn. Als de registratie niet blijkt te kloppen, wordt dit aangepast aan de hand van de werkelijke (woon)situatie. Op basis van de inschrijving in de BRP worden bijvoorbeeld uitkeringen en toeslagen verstrekt en belastingen geheven. Bij brand of andere crisissituaties is het belangrijk dat de hulpdiensten weten hoeveel personen er op een adres staan ingeschreven. De controlerende toezichthouders kunnen zich overigens altijd legitimeren.

Verhuizing
Bewoners die nog niet zijn ingeschreven op hun woonadres wordt verzocht een adreswijziging door te geven bij de gemeente. Een verhuizing doorgeven kan met DigID via deze website. Ook kan daarvoor een afspraak worden gemaakt via deze site of telefonisch via 0475-85.90.00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen