Collegeleden verzorgen gastlessen over Hackshield op basisscholen

Foto: Gemeente Leudal

HORN – Maandag 18 september bezocht burgemeester Désirée Schmalschläger scholieren van Basisschool De Mussenberg in Horn en verzorgde daarmee de kick-off van Hackshield. Dit educatieve spel leert kinderen tussen 8 en 12 jaar over veilig internetten en cybercriminaliteit.

Binnenkort geven ook de wethouders Huub van Helden, Michel Graef en Robert Martens gastlessen over digitale veiligheid bij een aantal andere basisscholen.

Landelijk project
Het tegengaan van cybercriminaliteit is één van de vier speerpunten uit het integraal veiligheidsplan van de gemeente. Preventie staat daarin centraal. Daarom heeft de gemeente zich aangesloten bij het landelijke project Hackshield. Alle kinderen in Leudal kunnen meedoen met dit spel. Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze website.

Weerbaarheid
Burgemeester Schmalschläger: ‘Naast veiligheid in de wijk en het buitengebied, zetten we ook in op digitale veiligheid en weerbaarheid. Dat is nodig omdat cybercriminaliteit steeds geraffineerder wordt. Van belang is om te weten waar je op moet letten en hoe je signalen herkent. Daar draagt Hackshield op een aansprekende wijze aan bij.’ Naast cybercriminaliteit vormen jeugd & veiligheid, ondermijnende criminaliteit en een veilige leef- en woonomgeving de speerpunten in het Leudalse veiligheidsplan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen