Sef Vergoosen verricht aftrap bij G-voetbaltoernooi in Heythuysen

Foto: Pixabay - SeppH (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Coaches uit het Nederlandse betaald voetbal zijn op woensdag 13 september actief in heel het land voor Coaches on Tour, het G-voetbalinitiatief van Coaches Betaald Voetbal. Onder meer in Heythuysen.

Op elke locatie is er bovendien een prominent uit het Nederlands voetbal betrokken bij de aftrap of prijsuitreiking van het toernooi. De wedstrijden worden deels gefloten door scheidsrechters uit het betaald voetbal.

Coronatijd
De G-voetbaltoernooien vinden plaats onder de vlag van Coaches on Tour. Dit evenement is de opvolger van het Barendrechttoernooi dat Coaches Betaald Voetbal jarenlang organiseerde. Dat toernooi startte in de jaren negentig, waarbij trainers uit het betaald voetbal jaarlijks een middag bij elkaar kwamen om een groep G-voetballers onder hun hoede te nemen. In coronatijd kreeg dit maatschappelijke initiatief een andere vorm, waarbij de coaches niet langer allemaal afreisden naar Barendrecht, maar elk een team in de eigen regio bezochten.

Jubileum
Dit jaar viert Coaches on Tour een dertigjarige jubileumeditie. Ter gelegenheid van deze mijlpaal vinden er op woensdag 13 september, van 17.00 uur tot 20.00 uur, zes toernooien tegelijkertijd plaats. Deze worden gespeeld bij SV Heythuysen, BVV Barendrecht, OJC Rosmalen, SV De Meteoor, Rohda Raalte en Oranje Nassau Roden. Bij iedere club is een afvaardiging van de technische staf van een aantal betaald voetbalorganisaties aanwezig. Bij SV Heythuysen gaat het om de Limburgse clubs Roda JC, MVV, Fortuna Sittard en VVV-Venlo. Als scheidsrechters treden Robin Hensgens, Stan Teuben en Kevin Puts op, terwijl de aftrap wordt verricht door Sef Vergoossen. Het initiatief komt tot stand in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, de BSBV (Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal) en de KNVB.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen