Woning aan de Burgemeester Mertensstraat in Heythuysen tijdelijk gesloten

Foto: Archief (oorspronkelijk Facebook Politie Leudal 2015)

HEYTHUYSEN – Op last van burgemeester Schmalschläger is een woning aan de Burgemeester Mertensstraat in Heythuysen tijdelijk gesloten, vanwege overtreding van de opiumwet. In de woning werd eerder een hennepkwekerij aangetroffen.

De woning wordt gesloten voor een periode van een maand. Gedurende die tijd is het verboden de woning te betreden.

Signaal
Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven: handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente is een belangrijk onderdeel van de aanpak van criminaliteit. Een hennepkwekerij is bovendien gevaarlijk. De kans op brand, door bijvoorbeeld kortsluiting, is groot. Burgemeester Schmalschläger: ‘De veiligheid van onze inwoners is één van onze hoogste prioriteiten. Samen met de politie en andere partners handhaven we daarom waar nodig.’

Overlast
Burgemeester Schmalschläger heeft al veelvuldig gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden, in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en sluitingen van panden. Drugs gaan immers vaak gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daar overigens bij. Ervaar je drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen