Marleen Rutten sluit Kunst- en Cultuurweekend Leudal

Foto: www.marleenrutten.nl

LEUDAL – Tijdens het eerste weekend van september vindt het Kunst- en Cultuurweekend Leudal weer plaats. Ook dit jaar is er een gevarieerd programma vol verrassingen. We lichten alvast een tipje van de sluier…

Vrijdagavond 1 september start om 18.00 uur een Art Dinner: genieten van kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze derde editie bezoeken de deelnemers met de fiets of te voet een drietal aansprekende locaties in Baexem, waar de diverse activiteiten plaatsvinden en waar telkens een culinaire lekkernij geserveerd wordt. Deelnamekosten 32,50 bedragen per persoon. Inschrijven kan via www.kunstencultuurleudal.nl (maximaal 50 personen).

Leo’s Kindersjoo
Op zaterdagochtend is er traditioneel een kindervoorstelling. Dit jaar is De Bombardon in Heythuysen de speellocatie. Om 10.30 uur start hier de goochelvoorstelling ‘Leo’s Kindersjoo’. Het optreden bestaat uit vier delen van telkens 15 minuten: een goochelshow, een spannend poppenkastverhaal, een memoryspel en een kinderquiz. Veel afwisseling en plezier voor jong en oud dus. De toegang is gratis.

Springlevend
Onder de motto Springlevend zijn er tussen 11.00 uur en 16.00 uur springkussens rondom het Kerkplein in Heythuysen. In De Bombardon tonen leden van verschillende dansscholen hun talenten met energieke dansworkshops voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar (van 12.00 uur tot 15.00 uur) en boeiende dansdemonstraties (van 15.00 uur tot 16.00 uur). Deelname aan de dansworkshops is gratis. Aanmelden kan op de website. Verder zullen alle jeugdorkesten van Leudal het grootste jeugdorkest van de regio vormen. Samen met John Tana zullen zij een spetterend (gratis) concert geven in de Bombardon. Inloop vanaf 16.00 uur.

Kunstfietsen
Op zondag 3 september gaat de kunstfietsroute over 12 kilometer door de kern Heythuysen. De Heytser kunstenaars verwelkomen je op locatie met glaskunst, schilderkunst, beelden, metal art en keramiek. Hun tuinen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur open.. En het blijft niet bij kijken alleen. Op verschillende locaties tref je ook levende muziek en voordracht aan. Deelname is gratis. Bovendien zal het grootste koor van Leudal een concert geven met Marleen Rutten in de Bombardon. Inloop vanaf 15.00 uur, entree is ook hier gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen