Ouderinitiatief: stemmen voor een openbare basisschool in Buggenum

Foto: Pixabay - Mihail_fotodeti (CC0-Public Domain)

BUGGENUM – Een groep ouders heeft het initiatief genomen om een openbare basisschool in Buggenum te realiseren. De gemeente Leudal ondersteunt dit initiatief.

De gemeente heeft een officieel voorstel ingediend bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) om een openbare basisschool in Buggenum op te richten. Om dit voorstel te laten slagen, moet aangetoond worden dat er voldoende steun van ouders is.

Geen verplichting
De gemeente benadert daarom alle ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar. Niet alleen uit Buggenum, maar ook uit de omliggende gebieden binnen een straal van zes kilometer. Met een ouderverklaring kunnen ouders aangeven dat ze hun kind zouden willen inschrijven op de beoogde nieuwe school in Buggenum, mocht deze van start gaan. Dat leidt overigens niet tot een verplichting om dat ook daadwerkelijk te doen. Ouders hebben altijd de vrijheid om zelf te kiezen voor een school.

Voorwaarden
Van 1 juli tot uiterlijk 15 oktober kunnen ouders hun steun tonen door het indienen van zo’n ouderverklaring. Dat kan online met een DigiD en het BSN-nummer van het betreffende kind. Het gebruik van een DigiD wordt uiteraard niet openbaar gemaakt, alleen het aantal ouders dat een ouderverklaring heeft ingediend. Belangrijke voorwaarden voor de ouderverklaring zijn beslissingsbevoegdheid, dat het kind binnen de leeftijdscategorie valt op 1 november 2023 en dat het kind in een postcodegebied woont dat geheel of gedeeltelijk binnen de straal van zes kilometer van de nieuwe school valt. Daarnaast kan per kind slechts één ouderverklaring worden ingediend. Voor vragen over het initiatief kan contact worden opgenomen met H. Rademakers van de afdeling Samenleving van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0475-85.90.00 of via e-mail: [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen