Burgemeester reist met Burgerbus door Heibloem

Foto: Gemeente Leudal

HEIBLOEM – Vrijdag was burgemeester Désirée Schmalschläger te gast bij de Burgerbus in Heibloem. De Burgerbus ontstond uit een samenwerking tussen Zuidenwind, de Dorpscoöperatie HELD en het Omgevingsfonds van Windpark Heibloem.

De Burgerbus vergroot de mobiliteit van inwoners, die er veel en dankbaar gebruik van maken.

Werkgroepen
Naast de Burgerbus realiseert het Omgevingsfonds meer initiatieven zoals het vogel- en voedselbos aan de Staldijk, ter versterking van de biodiversiteit. Leefbaarheid en ontmoeten vormen belangrijke thema’s in Heibloem.
Inwoners onderzoeken in werkgroepen de mogelijkheden om deze thema’s voor de toekomst vorm te geven. Ook werd gesproken over een toekomstbestendige ontmoetingsplek in Heibloem.

Trots
Burgemeester Désirée Schmalschläger: ‘Als gemeente kunnen we alleen maar trots zijn op de wijze hoe deze vrijwilligers, vanuit hun eigen kracht, de hedendaagse uitdagingen omzetten in vernieuwende en praktische oplossingen. Zowel op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid, als ook op het gebied van mobiliteit. Complimenten daarvoor en dank voor de gastvrijheid van Heidegoud!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen