Inflatie, energiecrisis, geloof en boeren vormen de boventoon

HORN/NEER – Onder dreigende wolken, gelukkig zonder dat daar verder al te veel uit viel, gingen zondag in diverse kernen van Leudal weer de optochten van start. Zowel bij de Sjaopsköp als bij de Kwiebusse zat de stemming er dus goed in.

Met veel kleur en vaak overeenkomstige thema’s, op vrolijke wijze vormgegeven, trokken de stoeten door de straten.

Crises
Zoals wel vaker waren hobby’s, werkzaamheden of het motto van de prins (‘Blief geluive!!’) aanleiding voor originele wagens en pekskes. Uiteraard waren ook de diverse crises waardoor het land geplaagd wordt het waard om op ludieke wijze te worden uitgebeeld. Inflatie en de energiecrisis bijvoorbeeld. In Neer werd trots zijn op de boer bovendien wel heel letterlijk genomen. Ook echt lokale issues werden  niet geschuwd, zoals de nieuwe ‘racebaan’ van Horn: de Rijksweg. Morgen zijn er nog meer optochten. Je kunt dan gaan kijken in Baexem, Ell, Grathem, Roggel en Heythuysen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen