Vreugde over verdreven virusellende in Baexem en Heythuysen

BAEXEM/HEYTHUYSEN – Bij de optochten van de Plekploasters en de Kwakkerte viel vooral de blijdschap op dat twee jaar virusellende verdreven is. Zowel kinderen als volwassenen gaven op verschillende manieren uiting aan die vreugde.

De jeugd kwam uit de Baexheimerbox, als beer die weer los mocht uit de kooi en in Heythuysen zelfs uit een prin(s)ter, wat uiteraard weer veel te maken had met de achtergrond van Prins Marcel I.

Tappers
Mooi verzorgde en fraai geconstrueerde kostuums vielen daarnaast te bewonderen. En er was ook nog een enigzins militant geluid te horen, van een dorstige groep die meer tappers in Klein Paries wilde en wat minder kappers. Maar ook dat ludieke protest viel wel in een gemoedelijke aarde. Bovendien zal het bier na afloop van de optocht heus nog wel rijkelijk gevloeid hebben. In De Bombardon bijvoorbeeld, die van een aantal kinderen weer de naam van ver voor hun tijd had gekregen: zaal Marcel…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen