Frans Maassen ontvangt eerste Erepenning van de gemeente Leudal

Foto: Paul Rous

LEUDAL – Woensdag 15 februari werd de eerste Leudalse Erepenning uitgereikt aan de heer Frans Maassen uit Haelen. Burgemeester Désirée Schmalschläger overhandigde hem de bijbehorende versierselen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.

Frans Maassen was een veelzijdig wielrenner. In zijn 9 jaar als profwielrenner won hij in totaal 57 wedstrijden, waaronder de Amstel Gold Race en rondes van Nederland, België en Luxemburg.

Ploegleider
Na zijn loopbaan werd Maassen ploegleider van de juniorenploeg van de Rabobank. Sinds 2004 is hij actief als ploegleider bij de professionals van het huidige Team Jumbo Visma. Maassen mocht in 2022 terug kijken op een ongekend seizoen. Juist en mede daarom vond het gemeentebestuur het gepast hem te eren in de vorm van de toekenning van de Erepenning van de gemeente Leudal.

Wielericoon
Burgemeester Schmalschläger: ‘Frans Maassen is op het gebied van de wielersport een voorbeeld en inspiratiebron voor jong en oud. We zijn er trots op dat we zo’n wielericoon in ons midden hebben en dat willen we door het toekennen van de eerste Erepenning van Leudal benadrukken.’ Volgens de Verordening tot toekenning van een Erepenning van de gemeente Leudal, vastgesteld op 13 december 2022, kan de Erepenning worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt, als blijk van grote waardering en dankbaarheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen