Beweegprogramma Positief Gezond in Neer

Foto: Negen

NEER – Eind september start in Neer een beweegprogramma van tien weken voor mensen vanaf circa 50 jaar, die het lastig vinden om bij het bestaande beweegaanbod aan te sluiten.

Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld de financiële situatie, gebrek aan zelfvertrouwen, een beperking of geen juist aanbod in de buurt.

Circuittraining
Één groep start op maandagavond, van 18.00 uur tot 19.00 uur en een andere groep op woensdagmiddag van 13.00 uur tot14.00 uur (o.v.b. van voldoende aanmeldingen). Er kunnen maximaal 10 personen per groep deelnemen. Locatie is sporthal ’t Maasveld. Tijdens het gezamenlijke beweegmoment kan iedereen op zijn/haar eigen manier en niveau deelnemen. Begonnen wordt met een warming-up, waarna een circuittraining volgt gericht op kracht, balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Hierna zal er een beweegspel zijn. Afgesloten wordt met wat rek- en strekoefeningen.

Vragen
Vlak voor het gezamenlijk beweegmoment, vlak erna en de dag erna beantwoorden de deelnemers elke week een paar vragen, zodat er bekeken kan worden wat het beweegmoment met de deelnemers doet. Ook ontvangt men een werkboek en wekelijkse beweegoefeningen voor thuis. Na afloop van het programma worden de deelnemers door de beweegmakelaar begeleidt naar passend en bestaand beweegaanbod, zodat er ook na dit programma structureel wordt bewogen. Deelnamen aan dit programma is gratis.

Men kan zich opgeven voor het beweegprogramma door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 06-28.15.17.93.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen