Strijd mee tegen kanker: taxussnoeisel meer dan welkom

Foto: Facebook Stichting Taxus Taxi

LEUDAL – Of de mussen nu van het dak vallen door de hitte, of de straten blank staan van de regen: stichting Taxus Taxi gaat onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang.

De doelstelling van 125.000 kilo snoeisel komt dichterbij, maar is ook nog erg ver weg.

Uitdaging
Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden circa 500.000 kilo vers taxus groen in. Dit jaar is alles anders en hebben zij een doelstelling van 125.000 kilo gesteld. Mede omwille van de kosten heeft de stichting voor 2022 een beperkter werkgebied. Maar in Leudal blijft de stichting actief. Ondanks het fait dat 125.000 kilo slechts een kwart is van wat Taxus Taxi normaal gezien inzamelt, blijkt het lastiger dan gedacht deze doelstelling te behalen. Op het moment van schrijven is er een hoeveelheid van circa 55.000 kilo gedoneerd. Dit wil zeggen dat de stichting in ongeveer een maand tijd nog 70.000 kilo snoeisel moet inzamelen. Dit lijkt makkelijk haalbaar, maar dat zal in het huidige tempo toch nog een uitdaging worden.

Aanmelden

Heeft u de taxushaag nog niet gesnoeid, dan komt dit dus mooi uit. Wie woonachtig is in Leudal een kan gedurende het inzamelseizoen nog taxus aanleveren. Het aanmelden van taxussnoeisel kan via: www.taxustaxi.nl, [email protected] of via 085- 489 6350.
Een andere keuze die de stichting heeft moeten maken is om dit jaar niet te werken met uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas. Maar ook zonder de befaamde tas is deelname mogelijk. Het snoeisel kan dan gewoon los op een hoop gelegd worden. Zoals het er nu naar uitziet, zal er nog ongeveer één maand taxussnoeisel worden ingezameld.

Reacties

Cookieinstellingen