Buurman Landgoed Leudal verliest kort geding over opvang vluchtelingen Oekraïne

Foto: Pixabay - pixel2013 (CC0-Public Domain)

HAELEN  – Sinds mei worden op Landgoed Leudal twintig gezinnen met jonge kinderen uit Oekraine opgevangen. Er is ter plaatse een tijdelijke, veilige omgeving voor deze gezinnen gecreëerd in de recreatiewoningen op het Landgoed.

Een buurman van het Landgoed is tegen deze opvang. Een kort geding over de vergunning werd echter door hem verloren.

Deugdelijk
De buurman vond dat de vluchtelingenopvang weer een manier van Landgoedeigenaar Hikspoors is, om het landgoed anders te gebruiken dan als recreatief vakantiepark. Zo worden er ook arbeidsmigranten gehuisvest. De buurman besloot tot een kort geding tegen de vergunning die het Landgoed van de gemeente kreeg voor de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Hij vindt dat de gemeente, die in het verleden Hikspoors regelmatig trof in de rechtbank, niet had mogen helpen bij de vergunning. Hij is bovendien bang dat deze vergunning zal worden opgerekt tot drie jaar. Daarnaast is hij van mening dat er niet goed met de omwonenden gecommuniceerd is door de gemeente. Maar de rechter vond dat het belang van de opvang van vluchtelingen voor een oorlog groter is. Volgens de rechter heeft de gemeente Leudal een ‘deugdelijke afweging’ gemaakt én er is een informatiebijeenkomst geweest over de kwestie. Mocht de opvang inderdaad langer duren, dan kan de buurman altijd opnieuw juridische stappen ondernemen.

 

Reacties

Cookieinstellingen