Rijbewijs kan voortaan online verlengd worden

LEUDAL – Sinds vrijdag kunnen inwoners van gemeente Leudal hun rijbewijs digitaal verlengen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Burgemeester Schmalschläger is blij met deze digitalisering van de dienstverlening.

Pasfoto
‘Fijn dat het digitaal kan. Dit past in lijn met ons dienstverleningsconcept, waarbij we de inwoner centraal stellen. Op deze manier hopen we dat de inwoner beter, sneller en naar tevredenheid geholpen wordt’. Voordat inwoners de aanvraag voor verlenging doen op de website van de RDW, moeten ze eerst naar een erkende fotograaf. De fotograaf stuurt de pasfoto door naar de RDW. Zodra die de foto heeft goedgekeurd, ontvangt de aanvrager een mail waarmee het online verlengen kan worden aangevraagd. Op de website van de RDW staat een kaart met daarop alle erkende fotografen, maar ook erkende fotocabines. De aanvrager ontvangt een e-mail van de RDW als het rijbewijs klaarligt bij de gemeente. Voor het afhalen hoeft geen afspraak te worden gemaakt. Neem wel het oude rijbewijs mee, want dat moet ingeleverd worden. Meer informatie is hier te vinden.

Reacties

Cookieinstellingen