Muzikale theatervoorstelling in Ell: Als de dag van toen

Foto: Modder, mist en helder licht

ELL – Vrijdag 15 en zaterdag 16 juli is er in de BMV Ellenhof in Ell een grote theatervoorstelling: Als de dag van toen. Het evenement wordt verzorgd door muziekvereniging Sint Liduina uit Kelpen-Oler, fanfare Sint Cecilia uit Hunsel en zangkoor Join Us uit Ell.

Prachtige blaasmuziek, een adequaat ondersteunend popcombo, schitterende koorzang, spetterende zangsolisten, boeiende vertellers, instrumentale solisten en humoristisch spel, ondersteund door beeld en geluid uit onder meer het Polygoonjournaal.

Grote gebeurtenissen
Als de dag van toen
gaat verder waar deze verenigingen, in november 2019, met het zeer succesvolle bevrijdingstheater Modder, mist en helder licht eindigden. De periode van wederopbouw na de oorlog en de grote gebeurtenissen tot 1975 vormen de ingrediënten voor het komende spektakel in juli.
Van nieuwe Nederlanders uit Oost-Indië, via de watersnoodramp, de opkomst van de televisie, de Koude Oorlog, de huishoudelijke veranderingen, de mijnsluitingen, ontkerkelijking en de maanlanding tot Provo, nozems en hippies.

Nostalgie
Dit alles wordt met het nodige spektakel verpakt in de muziek van die tijd: songfestivalwinnaars, The Beatles, ABBA en Queen passeren de revue. Maar ook de muziek van de film Fanfare van Bert Haanstra, een medley van Limburgse evergreens, de Classics en natuurlijk… de klassieker Als de dag van toen. Nostalgie, spanning en emotie zijn de hoofdingrediënten van beide avonden, onder de regie van Leon Nelissen. Muzikale leiding is in handen van Jan Koolen, Joep Schrader en Luc de Vries. Entree kost 12,50 euro. Tickets online via: www.l-event.nl. Online voorverkoop is reeds gestart. Aanvang voorstellingen om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Meer info op de Facebookpagina en website van muziekvereniging Sint Liduina.

Reacties

Cookieinstellingen