Subsidie voor door corona geraakte cultuurmakers

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Cultuurmakers die door de coronacrisis zijn geraakt kunnen een financiële bijdrage aanvragen uit een steun- en herstelregeling. Deze regeling is bedoeld voor culturele instellingen, de amateurkunst, volksfeesten en cultureel ondernemers.

Via de steun- en herstelregeling kan de culturele sector in de gemeente Leudal compensatie aanvragen voor misgelopen inkomsten vanwege corona. Daarnaast biedt de regeling de mogelijkheid tot het aanvragen van een financiële bijdrage voor het ontplooien van nieuwe activiteiten.

Pijler
Met deze regeling is 170.000 euro subsidie voor culturele doeleinden beschikbaar. Aanvragen kunnen tot en met december 2023 worden ingediend. De regeling stopt eerder als het budget op is. Wethouder Martens (D66): ‘De culturele sector verrijkt onze samenleving en vormt een belangrijke pijler van onze identiteit. Met deze regeling willen we ervoor zorgen dat de cultuursector in Leudal wordt versterkt en weer opbloeit.’ In 2021 was reeds 250.000 euro subsidie beschikbaar voor cultuur. Meer specifieke informatie over deze regeling staat hier. Op deze pagina kan de subsidie ook worden aangevraagd.

 

Reacties

Cookieinstellingen