Au pair uit Neer (22) verdronken in Verenigde Staten

De Boulevard van Nahant Beach (Massachusetts-VS)
Foto: Wikipedia - Jameslwoodward (CC BY-SA 3.0)

NAHANT (VS)/NEER – Een 22-jarige vrouw uit Neer is dinsdag verdronken in een Amerikaans zwembad. Dat heeft de politie van Nahant, in de Amerikaanse staat Massachusetts, laten weten. Inwoners zamelen nu geld in voor haar ouders.

De vrouw uit Neer was sinds tien maanden als au pair aan het werk in Amerika.

Alarm
Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De vrouw was dinsdag aan het zwemmen in het besloten zwembad van de Cary Street Club, vermoedelijk met het gezin waarvoor ze als au pair werkte. Rond 15.00 uur werd er alarm geslagen. De vrouw werd buiten bewustzijn uit het water gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, waar werd vastgesteld dat ze was overleden.

Inzameling
De impact van het incident is groot in Nahant. Dorpsbewoners zijn een inzamelingsactie gestart voor de ouders van de vrouw. Zij hadden hun dochter recent nog bezocht en zullen nu weer naar Amerika moeten reizen. Er is in één dag tijd bijna 10.000 dollar ingezameld, van de tot doel gestelde 25.000 dollar. ‘Zij was een vriendelijke, grappige en vrolijke verschijning die overal licht bracht’, staat te lezen bij de inzamelingsactie. ‘Ze hield van de kinderen voor wie ze zorgde en maakte gebruik van elke gelegenheid om naar nieuwe plaatsen te reizen en nieuwe mensen te ontmoeten met haar vriendelijke karakter en aantrekkingskracht. Zij sprak altijd zo liefdevol over haar familie in Nederland en hoe dierbaar die voor haar was. Als gemeenschap waren we vereerd om haar de afgelopen tien maanden te kennen en kunnen we ons het verdriet van haar familie alleen maar voorstellen.’

Reacties

Cookieinstellingen