Noodkreet Tennet en Enexis: maximale capaciteit hoogspanningsnet bereikt

Foto: Pixabay - distelAPPArath (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Het hoogspanningsnet van TenneT zit in Limburg en Noord-Brabant nagenoeg vol. Hierdoor kunnen startende bedrijven in deze provincies momenteel geen nieuwe aansluiting krijgen voor afname en/of teruglevering.

Ook voor bestaande bedrijven die willen uitbreiden of een zwaardere aansluiting nodig hebben, is geen ruimte meer.

Investeren
Voor huishoudens (met een aansluiting tot en met 3 x 80 Ampère) en woningbouwverenigingen heeft deze voorlopige stop geen gevolgen. Netbeheerder TenneT gaat de komende 10 jaar ruim 2 miljard euro investeren om de capaciteit van het netwerk structureel te vergroten in beide provincies. Tegelijkertijd onderzoekt TenneT nu de mogelijkheden om met andere oplossingen versneld meer ruimte te creëren op het hoogspanningsnet.

Verlichting
Wethouder Piet Verlinden (Samen Verder): ‘Naar aanleiding van de berichtgeving van TeneT en Enexis rondom het bereiken van de maximale capaciteit op het hoogspanningsnet wordt op dit moment onderzocht wat dit betekent voor gevestigde en nieuwe ondernemers in de gemeente Leudal. Maar ook op landelijk en provinciaal niveau moet gekeken worden wat de gevolgen zijn en moet worden gezocht naar mogelijke verlichting van de situatie.’

De gemeente Leudal geeft aan de ontwikkelingen op de voet te volgen en te informeren via de gemeentelijke kanalen, zodra meer bekend is.

Reacties

Cookieinstellingen