Open dagen bij modern melkveebedrijf in Ell

Foto: Arvalis

ELL – Arvalis organiseert op 17 en 18 juni open dagen op het melkveebedrijf van de familie van Helvoirt in Ell, vanwege de realisatie van een nieuwe rundveestal en monovergister.

Eerst is er op 17 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur een open dag speciaal voor agrariërs, met informatiestands van bedrijven die de realisatie tot stand hebben gebracht en van leveranciers van het melkveebedrijf.

Workshops
Verder zijn er miniworkshops die tijdens deze dag meerdere malen worden gepresenteerd met als thema’s ‘Voerwinst verhogen, maar hoe dan?’ door Forfarmers en ‘Emissies beperken door management’ door PPO Agro. De workshops worden georganiseerd vanuit het programma ‘Integraal aanpakken’, dat mogelijk is dankzij financiering van het ministerie van LNV. Meer informatie over Integraal aanpakken is te vinden op deze website. Ook is er een workshop door Deltaplan agrarisch waterbeheer met als thema ‘Grondig boeren met mais’. De Rabobank verzorgt een wokshop met het thema ‘Duurzaamheid in de melkveehouderij’

Speeltuin
De open dag op 18 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur is voor iedereen toegankelijk. Beide dagen is er catering aanwezig met drank, vlaai, broodjes, friet en ijs. Er is ook een boerderijspeeltuin en een springkussen. De locatie is Laagstraat 12 in Ell. Ter plaatse is een nieuwe rundveestal gerealiseerd, voorzien van een emissiearme vloer die voldoet aan de huidige regelgeving rondom het klimaat. Verder is er een monovergister geplaatst, wat onder meer een forse reductie van methaanuitstoot tot gevolg heeft.

Reacties

Cookieinstellingen