Burgemeester staat protestactie horeca in Leudal toe

Foto: Pixabay - Pexels (CC0-Public Domain)

LEUDAL  – De afdeling Leudal van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft contact gehad met de burgemeester Schmalschläger over een mogelijke protestactie vanuit de detailhandel en horeca op zaterdag 15 januari .

Volgens de afdeling was het een prettig overleg waarbij de burgemeester heeft aangegeven dat ondernemers in Leudal, net zoals op een aantal andere plekken in Nederland, zaterdag mogen protesteren.

Voorwaarden
Dat daarbij de winkels en horeca bij wijze van protest worden geopend, wordt door de burgemeester gerespecteerd. Wel is het zo dat, net zoals bij iedere andere demonstratie in Leudal, door de burgemeester voorwaarden worden gesteld aan de protestactie. Ondernemers mogen uitsluitend op zaterdag 15 januari protesteren tussen 10.00 uur en 16.00 uur en zijn verplicht zich te houden aan de geldende coronaregels van voor het ingaan van de lockdown, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en – in het geval van de horeca – daarnaast het scannen van de QR-codes en verplicht placeren.

Oproep
Het bestuur van de afdeling Leudal van de KHN benadrukt dat niemand verplicht is om aan dit protest mee te doen, maar dat mensen die mee willen doen moeten beseffen dat er sprake is van een protest waarmee de beroepsgroep juist wil laten zien dat de horeca een veilige plek is en dat ook de horeca weer open kan. Het bestuur roept daarom iedereen op om zich strikt aan de regels te houden en gasten uit te leggen dat het om een protestactie gaat en niet om een ‘normale’ openstelling.

Reacties

Cookieinstellingen