Nieuwe partij Oos Leudal wil meer dialect en minder ambtenaren in de raad

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – De VVD verdwijnt voorlopig van het politieke toneel in Leudal, maar daar staat de geboorte van een nieuwe lokale partij tegenover. Chrétien Wetemans uit Grathem (ex-bestuurslid van Ronduit Open) wil aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart meedoen met Oos Leudal.

Tegenover Dagblad De Limburger verklaart Wetemans vandaag dat hij de standpunten van Ronduit Open nog steeds onderschrijft, maar dat hij een toekomstvisie mist.

Communicatie
Bovendien blijft de wijze van communicatie vanuit de gemeente met de burgers slecht, vindt Wetemans (64). Met zijn nieuwe partij wil hij ‘meer dialect en minder ambtenaren’ in de raad. Toch heeft ook Wetemans moeite met het vinden van kandidaten, reden waarom de VVD van deelname in maart afzag. ‘Het is verdomd moeilijk mensen te vinden voor de kieslijst en het probleem om jongeren te vinden voor het werk heb ik net als de andere partijen ook’ zegt hij tegen de krant. ‘Maar als ik niet hoopvol was, had ik de partij niet aangemeld voor deelname.’ Wetemans hoopt in ieder geval op één zetel.

Reacties

Cookieinstellingen