Ongeloof bij Wagemans (Ronduit Open) over afwezigheid gemeente bij rechtszaak Landgoed Leudal

Foto: Pixabay - Mariakray (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) heeft met verbijstering gereageerd op het nieuws dat de gemeente Leudal niet eens aanwezig was op de zitting bij de rechtbank, die ging over een dwangsom die was opgelegd aan de beheerder van Landgoed Leudal.

Volgens Wagemans geeft de gemeente hiermee een signaal af dat burgers wel op overtreding van regels worden gewezen, terwijl de gemeente zelf de zaken intern niet op orde heeft.

Wegkijken
‘Zelfs organisatorische basisregels worden in Leudal met voeten getreden. Dat verwijt ik niet primair ambtenaren, maar des te meer het college en management. En in laatste instantie zeker ook de gemeenteraad als hoogste orgaan, vanwege de dominante neiging de andere kant op te kijken en daartoe problemen toe te dekken in plaats van ze te benoemen’ aldus Wagemans in een brief aan het college van B&W.

Vertrouwen
‘Hoe kunnen burgers vertrouwen hebben in de gemeente, zolang er een cultuur is waarin problemen onder de mat moeten blijven?’ zo vraagt het raadslid zich verder af. Hij maakt daarbij een uitzondering voor een ‘beperkt aantal raadsleden’ die de afgelopen jaren wel aanspreekbaar waren op problemen. Wagemans eist onder meer een verklaring over hoe het heeft kunnen gebeuren dat men bij de gemeente een zitting bij de rechtbank over het hoofd heeft gezien en wil ook weten wie daarvoor verantwoordelijk is.

Reacties

Cookieinstellingen