Landgoed Leudal trekt aan langste eind: rechter veegt dwangsom van tafel

Foto: Pixabay-AJEL (CC0-Public Domain)

ROERMOND – De gemeente Leudal delft weer eens het onderspit in de rechtszaal, in een conflict met Landgoed Leudal. Een dwangsom voor het Landgoed is van de baan.

Het conflict gaat over werkzaamheden bij het nieuwe logiesgebouw dat eind januari moet opengaan. Eigenaar Hikspoors laat daar een weg aanleggen.

Controle
Na een melding van een buurman eind oktober, stelde een gemeentelijk toezichthouder dat van illegale activiteiten geen sprake is. Bij een volgende controle, enkele dagen later, werd het werk toch stilgelegd. Hikspoors moest 12.500 euro boete betalen als hij door zou gaan. Hikspoors stapte naar de voorzieningenrechter en vocht de dwangsom aan. Met succes zo blijkt nu. Leudal moet de proceskosten van ruim 1800 euro vergoeden.

Vergunning
De werkzaamheden die werden stilgelegd, waren volgens de voorzieningenrechter niet illegaal. Dat een weg buiten het recreatiepark zou worden aangelegd, bleek niet uit de controlerapporten van de gemeente Leudal. Bovendien zag de rechter ook niet waarom voor de aanleg van een weg op eigen terrein een vergunning nodig zou zijn. Vanuit de gemeente was niemand bij de zitting op 21 december in Roermond aanwezig om zaken te weerleggen of te onderbouwen, zo meldde Dagblad De Limburger woensdag.

Reacties

Cookieinstellingen