Onduidelijkheid bij Samen Verder over informatieavonden hoogwatercrisis

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Hoewel Samen Verder blij is met het gegeven dat er informatieavonden worden georganiseerd voor de bewoners van Buggenum, Haelen en Horn omtrent de hoogwatercrisis van afgelopen jaar, is de coalitiepartij verbaasd over de aanpak en inhoud daarvan.

Zo laat fractievoorzitten Linssen weten niet te begrijpen dat het college al heeft besloten tot het aanleggen van een nooddijk in Horn.

Permanent
‘Onze fractie heeft er grote moeite mee dat u zich zo gemakkelijk neerlegt bij het feit dat de verhoging van de inlaat wederom op de lange baan geschoven wordt. Wij verzoeken het college alles in het werk te stellen de voorziene permanente oplossing nu aangelegd te krijgen’ laat Linssen het college weten. En wat is nu eigenlijk de intentie van de informatieavonden? Het informeren van de burger over de besluiten die het college al genomen heeft, of met de burger in gesprek gaan om tot de beste en meest wenselijke oplossing te komen? Het moge duidelijk zijn dat het laatste onze voorkeur heeft.’

Locaties
Ook is het Linssen niet duidelijk waarom de informatieavonden voor Haelen en Horn in Heythuysen worden georganiseerd. ‘Waarom is niet gekozen voor Aldenghoor in Haelen of de Postkoets in Horn? Bovendien: op de informatieavond in Buggenum is Rijkswaterstaat aanwezig, waarom op de avond voor Haelen en Horn niet?’

Reacties

Cookieinstellingen