Levering nieuwe afvalcontainers laat op zich wachten

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

LEUDAL – In september en oktober maakten huishoudens in Leudal massaal gebruik van de mogelijkheid om te wisselen van maat afvalcontainer. Aan de gemaakte keuzes te zien, zijn de meeste inwoners van plan om het groenafval (en etensresten) beter te scheiden en minder restafval over te houden.

Maar er zit ook een keerzijde aan deze uitkomst, zo laat de gemeente weten. De gewenste containers zijn niet allemaal op voorraad.

Producent
Het probleem zit in de levertijd. En dat heeft weer te maken met de wereldwijde schaarste aan grondstoffen. Er is bovendien maar één producent van de inzetbakken die veel inwoners besteld hebben. Hierdoor lukt het de gemeente niet om op tijd – dat wil zeggen voor 1 januari 2022 – bij alle huishoudens de containers om te ruilen of af te leveren. De nieuwe manier van inzamelen start overigens wel gewoon op 1 januari. Over wat dit precies betekent en wanneer inwoners hun nieuwe container kunnen verwachten, krijgen zij een persoonlijk per brief. Die brief ontvangen zij alleen als zij een ruiling en/of extra container hebben aangevraagd. Naar verwachting valt het schrijven in de week van 7 tot en met 11 december in de bus.

Reacties

Cookieinstellingen