Introductie nieuw afvalbeleid: kalender en pasje vallen binnenkort in de brievenbus

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

LEUDAL – In de komende weken ontvangen de inwoners van Leudal een nieuwe afvalpas. Ook valt de afvalkalender, waarop de inzameldata van het rest- en GFT-afval staan, binnenkort in de bus.

Vanaf 1 januari 2022 start het nieuwe afvalbeleid in Leudal. Restafval wordt dan nog maar één keer per vier weken opgehaald. De GFT-inzameling blijft hetzelfde en vindt één keer per twee weken plaats.

Routes
Vanwege het nieuwe inzamelsysteem zijn alle routes gewijzigd. Dat betekent dat het afval waarschijnlijk op een andere dag wordt ingezameld dan inwoners gewend waren. Het kan zelfs zo zijn dat de verschillende afvalsoorten op een andere dag in de week worden ingezameld. Het is daarom belangrijk de eigen afvalkalender te volgen want het is ook mogelijk dat binnen een kern verschillende afvalsoorten worden ingezameld op dezelfde dag, of dat in een deel van een dorpskern juist op een andere dag wordt ingezameld.

Afvalwijzer
Via de gratis afvalapp Afvalwijzer kunnen inwoners een herinnering krijgen wanneer welk afval aan de straat moet. Zeker nu de inzameldagen veranderen is dat een aanrader. Bovendien kan RD Maasland een bericht sturen als er iets wijzigt in de inzameling, bijvoorbeeld vanwege extreme weersomstandigheden. De afvalpas is vanaf 1 januari nodig om toegang te krijgen tot het milieupark. Daarnaast kan de pas gebruikt worden om de ondergrondse restafvalcontainer te openen, als inwoners meer afval hebben dan in de eigen container past. In de brief bij de afvalpas staat uitgelegd hoe dat werkt.

Reacties

Cookieinstellingen