Nieuwe dienstregeling van Arriva bussen en treinen

Foto: Arriva - Max Lautenschlaeger

LIMBURG – Op zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling voor de treinen en bussen van Arriva in Limburg. Deze nieuwe dienstregeling 2022 bevat verschillende wijzigingen van busroutes.

Gezien de situatie rondom corona, kan de dienstregeling ook in 2022 meebewegen met een toe- of afname van het aantal reizigers. In de ochtendspits worden vanaf 12 december voor een aantal lijnen meer ritten aangeboden.

Reisplanners
In de dienstverlening van 2022 valt een aantal aanpassingen op. Het gaat daarbij om andere of nieuwe busroutes, andere lijnnummers of gewijzigde aankomst- of vertrektijden. Arriva informeert reizigers over deze aanpassingen op de website, via informatieschermen in de bus en in de trein, social media en ook in de verschillende reisplanners is de actueel geldende reisinformatie terug te vinden.

Noord en Midden-Limburg
Door middel van een aantal wijzigingen in busroutes verbetert ook de verbinding binnen de stedendriehoek Weert-Venlo-Roermond laat Arriva weten. Zo wordt lijn 372 (Roermond – Panningen) verlengd via Maasbree naar Venlo (via VieCuri en Fontys – Venlo-Zuid). Voorlopig rijdt lijn 372 elk half uur tijdens de spitsuren, daarbuiten één keer per uur. Lijn 370 ( Venlo – Meijel – Weert) rijdt vanaf 12 december via Blerick Station naar Venlo. Daarmee komt er een aansluiting op de Intercity naar Eindhoven en op de Maaslijn (RS11).

Wijzigingen trein
De dienstregeling van de Arriva treinen wijzigt per 12 december minimaal. Per 10 januari (na de kerstvakantie) vervallen op de Maaslijn in de daluren 6 retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. (tussen 10.25 en 13.35 uur). Voor de traditioneel drukke periode na de zomervakantie (start studentenseizoen per 5 september 2022) worden de extra dalritten tijdelijk (tot de kerstvakantie) wel weer ingezet. Tijdens de spitsuren blijft voor de Maaslijn in 2022 de kwartierdienst tussen Venray en Nijmegen en v.v. gelden. Er is een vakantiedienstregeling tussen 27 december 2021 tot en met 7 januari 2022. Gedurende de vakanties rijdt Arriva een aangepaste dienstregeling. Meer informatie is hier te vinden.

Reacties

Cookieinstellingen