Actie moet leiden tot rolstoelbus voor Lianne uit Horn

Foto: via Haor.nl

HORN – Lianne uit Horn is 3,5 jaar oud en heeft de genafwijking KCNT1. Hierdoor kan zij haar spieren niet aansturen en heeft ze geen controle over haar lichaam.

Lianne wordt dagelijks geplaagd door epileptische aanvallen en heeft 24 uur per dag zorg nodig, die ze uiteraard ook krijgt.

Wandelwagen
Lianne vind het leuk om naar buiten te gaan. In de kinderwagen door het kasteelpark of op bezoek bij familie bijvoorbeeld. Maar ze is inmiddels te groot geworden om met haar handicap in een gewone personenwagen te kunnen zitten. Ze heeft onlangs al een mooie, aangepaste wandelwagen gekregen en zou het fijn vinden om daarmee, samen met haar ouders Hans en Marieke, op pad te kunnen gaan. Daar is echter een nieuwe bus voor nodig, overigens ook voor de vele ziekenhuisbezoeken in Maastricht en Nijmegen.

Verkocht
Hans en Marieke verkochten hun privéauto al om te sparen voor zo’n aangepaste bus voor hun dochter. Ook de gemeente werkt gelukkig mee. Toch missen ze nog steeds een bedrag van zo’n 32.000 euro. Dat is heel veel geld. De lokale nieuwssite Haor.nl maakte daarom een inzamelingsactie bekend, waarmee het wellicht mogelijk wordt om  – ondanks alle beperkingen – Lianne een mooier leven te geven. Die actie is te steunen via deze link. Helpt u ook mee? Bij voorbaat hartelijk dank…

Reacties

Cookieinstellingen