Gemeente legt autobedrijf Hurxkens dwangsom op

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Autobedrijf Hurxkens heeft een dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente Leudal. Eigenaar Nico Hurxkens heeft nog steeds teveel autowrakken en opgeslagen afval op zijn terrein aan de Rijksweg in Baexem.

Een controleur heeft vastgesteld dat in oktober de eerder geconstateerde milieuovertredingen nog steeds niet waren opgelost, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag.

Onbespreekbaar
De ondernemer had in mei drie maanden de tijd gekregen om de milieuovertredingen ongedaan te maken. Er werd hem een dwangsom van meer dan 40.000 euro in het vooruitzicht gesteld als het hem niet lukte om binnen die termijn orde op zaken te stellen. Hurxkens vroeg om meer tijd en na overleg met de gemeente kreeg hij dat, hoewel er nooit een exacte deadline genoemd werd. Nieuw uitstel zou echter onbespreekbaar zijn, liet de gemeente toen al weten. Hurxkens heeft niettemin al bezwaar aangetekend tegen de hoogte van de dwangsom én het aantal autowrakken dat hij op zijn terrein mag houden.

Reacties