Alsnog geld vanuit provincie voor wielerbaan in Neer

Foto: John Hölsgens

NEER  – In Neer is door de initiatiefnemers van de wielerbaan opgelucht gereageerd op het nieuws vanuit Maastricht, dat het project toch kan rekenen op een subsidie van 750.000 euro van de provincie.

Provinciale Staten stemden vorig jaar nog tegen. Een bijdrage van de gemeente Leudal aan het project was bovendien mede afhankelijk van het al of niet krijgen van de provinciale steun.

Verwachtingen
Tijdens de algemene beschouwingen in Provinciale Staten bleek er nu toch een meerderheid voor de plannen: 24 tegen 21. Volgens CDA, 50 Plus, PvdA, Lokaal Limburg, D66 en VVD had de provincie toezeggingen gedaan of op zijn minst verwachtingen gewekt dat de subsidie er zou komen. Één statenlid van respectievelijk SVL en Forum voor Democratie waren het daarmee eens. De initiatiefnemers kunnen nu toch verder met de wielerbaan, waar ze al sinds 2012 mee bezig zijn.

Budget
Het voorstel van het provinciebestuur was om de subsidie niet te verlenen. Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg. CDA: ‘We hebben er simpelweg het budget niet voor. In het huidige nieuwe sportbeleid is steun aan bovenlokale sportaccommodaties niet meer opgenomen’. Zij kreeg steun van PVV, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren en van twee leden van SVL en FvD.

Opknapbeurt
De geplande komst van de wielerbaan kent veel voor- én tegenstanders. Voorzitter John van Haeff van het burgerinitiatief voor de wielerbaan is in ieder geval erg blij dat de subsidie er nu uiteindelijk komt. ‘Hier wachten we al een jaar op. De subsidie was al een aantal keren toegezegd’. Behalve de aanleg van een verlichte wielerbaan van 800 meter, gaat het om een verlicht parcours voor mountainbikers en veldrijders. Ze vormen een onderdeel van Plan ‘t Maasveld, een opknapbeurt van het hele sportpark. De gemeente Leudal draagt 820.000 euro bij.

Reacties