Mogelijk nieuwe hoop voor de basisscholen in Buggenum en Kelpen-Oler

Foto: www.basisschoolantonius.nl

BUGGENUM/KELPEN-OLER – Wellicht nieuwe hoop voor de basisscholen in Buggenum en Kelpen-Oler, waarvan het einde nabij leek toen op 20 oktober bekend werd dat de schoolbesturen Akkoord-PO en RBOB De Kempen afzagen van overname.

De Mr-en van de Antoniusschool in Buggenum, BS St. Liduina in Kelpen-Oler en de Dorpsraden en raadswerkgroep hebben inmiddels een gesprek gehad met wethouder Robert Martens (D66). Zij willen in conclaaf met beide schoolbesturen, omdat hun inbreng geen onderdeel heeft uitgemaakt van het vooronderzoek, op basis waarvan de schoolbesturen hun besluit namen.

Vragen
En dat gesprek gaat er komen, vrijdag 5 november. Genoemde partijen hopen dat hun informatie er toe leidt dat er alsnog een vervolgonderzoek komt.De schoolbesturen Akkoord-Po en RBOB De Kempen hebben aangegeven bereid te zijn om in een overleg met de Mr-en, Dorpsraden en raadswerkgroep hun reactie op het rapport van het vooronderzoek te vernemen. Eerder was afgesproken was dat de Mr- en, Dorpsraden, Stichting Hoera en raadswerkgroep naar aanleiding van het vooronderzoek nog vragen zouden kunnen  stellen en opmerkingen zouden kunnen maken. Tijdens een extra ingelaste bijeenkomst op donderdag 21 oktober hebben deze partijen aangegeven niet in te kunnen stemmen met de bevindingen uit dit vooronderzoek, omdat naar hun mening essentiële informatie ontbrak. Omdat Akkoord-Po en RBOB de Kempen al direct hebben aangegeven af te zien van overname is er geen kans geweest om die informatie te delen.

Verheugd
‘De verstrekte informatie is voor mij aanleiding geweest nogmaals contact te zoeken met Akkoord-PO en RBOB De Kempen. De schoolbesturen Akkoord-Po en RBOB De Kempen hebben aangegeven bereid te zijn om in een overleg met de Mr dorpsraden en raadswerkgroep hun reactie op het rapport van het vooronderzoek te vernemen. Ik ben verheugd met deze toezegging en hoop dat dit leidt tot een verdergaand onderzoek’, aldus Martens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen