De Klink en De Verrekijker zetten volgende stap in samenwerking met Hoera Kindercentra

Foto: via Jenaplanschool De Klink

GRATHEM/ELL – Samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang is op veel plaatsen niet meer weg te denken. Zo ook in Grathem en Ell.

Daar werken de Spolt-scholen, De Klink en De Verrekijker, al langer samen met Hoera Kindercentra. Onderwijs en brede opvang onder één dak.

IKC
Zo is er in Grathem dit jaar gestart met dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Op deze locatie is achter de schermen ook veel werk verzet om de samenwerking tussen onderwijs en opvang verder vorm te geven. Er wordt gewerkt aan een Integraal Kindcentrum (IKC); een voorziening waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar de hele dag terecht kunnen om te spelen, ontwikkelen en ontmoeten. De kracht van een IKC bestaat, volgens Hoera en de twee Spolt-scholen, uit het gebruikmaken van de in vele jaren opgebouwde expertise en ervaring van zowel onderwijs als kinderopvang.

Doorgaande lijn
Leerkrachten en pedagogisch medewerkers werken vanuit een doorgaande lijn en versterken elkaar vanuit hun eigen deskundigheid. Op die manier kunnen kinderen zich – binnen en buiten onderwijstijd –  optimaal ontwikkelen tot sociaalvaardige, nieuwsgierige tieners.
Kinderen krijgen de ruimte hun talenten te ontdekken en te versterken. De vervolgstappen worden de komende tijd verder uitgewerkt: een mooie stap voorwaarts naar een gezamenlijke toekomst.

Benieuwd naar het verhaal van deze samenwerking? Neem dan gerust contact op.

Hoera Kindercentra Ell – Grathem: 077-35.89.797
Basisschool De Verrekijker:  0495-55.13.66
Jenaplanschool De Klink: 0475-45.90.08

Reacties