Eenheid 75: nieuw spel moet helpen bij aanpak ondermijnende criminaliteit

Foto: Pixabay - (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Eenheid 75 is de naam van een spel -mede ontwikkeld door de politie- waarbij deelnemers via hun mobiele telefoon een soort escaperoom kunnen spelen. Het moet inwoners van Leudal en Nederweert aanzetten sneller melding te maken van ondermijnende criminaliteit.

Vanaf woensdag valt bij inwoners een krant met daarin uitleg op de mat, waarmee mensen tevens worden uitgenodigd deel te nemen.

Presentatie
Dinsdag was de presentatie voor de pers op het gemeentehuis in Heythuysen. Het spel, waarbij deelnemers fictieve drugscriminelen oppakken, moet inwoners helpen om signalen van bijvoorbeeld hennepkwekerijen en drugslabs sneller te herkennen en de moet bovendien de bereidheid om een melding te doen vergroten. Leudal en Nederweert werken al een tijdje samen om deze criminaliteit aan te pakken. ‘Er wordt altijd gedaan alsof het iets grootstedelijks is, maar in onze buitengebieden is het voor criminelen vaak veel beter toeven. Als kleine gemeenten hebben we onze onschuld allang verloren aan de drugshandel’ zei burgemeester Schmalschläger. Leudal en Nederweert zijn de eerste gemeenten in Limburg waar Eenheid 75 wordt ingezet. Verder ging het project alleen in Veldhoven en Valkenswaard eerder van start. Daar bleek Eenheid 75 goed aan te slaan.

Reacties

Cookieinstellingen