Roggelse Jenis succesvol bij het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam

Foto: Facebook Kunstbende

AMSTERDAM – Bij het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam zijn vier Limburgse acts in de prijzen gevallen.

Één daarvan is die van de 16-jarige Jenis Peters uit Roggel, in de categorie Expo. Jenis haalde daarbij de derde prijs binnen.

Meer prijzen
Honderd talenten in tien verschillende categorieën mochten zaterdag het beste van zichzelf laten zien. Naast Jenis was ook de 18-jarige Hoa Tong uit Maastricht succesvol met de tweede prijs in de categorie film. Saigai uit Lottum werd derde in de categorie dj en ook voor het 17-jarige dansduo Teresa en Dagmar was er brons. Zij komen uit Tilburg, maar vertegenwoordigen Limburg tijdens het festival, met een open interpretatie van bewegingen.

Kweekvijver
De Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. Volgens Kunstbende Limburg doen elk jaar ruim 350 jongeren mee voor een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Veel inmiddels bekende artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende, onder meer Martin Garrix, Trijntje Oosterhuis, Jan Kooijman, Claudia de Breij, Krezip en DeWolff

Reacties

Cookieinstellingen