Spokentochten geannuleerd wegens wilde zwijnen in de bossen rond Ell

Foto: Pixabay - MikeWildadventure (CC0-Public Domain)

ELL – De groei van de populatie wilde zwijnen in Ell leidt steeds vaker tot gevaarlijke confrontaties tussen dieren en recreanten.

Zo zijn de spokentochten van de stichting Spook tot nader bericht geannuleerd.

Veiligheid
De stichting nam dit besluit in verband met de huidige situatie in het Heijkersbroek. De veiligheid van deelnemers kan op dit moment onvoldoende worden gegarandeerd, zegt de stichting op haar website. De stichting Spook Ell is sinds 1997 actief in het organiseren van spokentochten voor personeelsverenigingen, buurtverenigingen, families en vriendenclubs. In het recente verleden stuitten ook hondenbezitters tijdens hun wandelingen op wilde zwijnen, wat tot bedreigende situaties leidde.

Reacties