Nog wat respijt Baexems autobedrijf voor grote schoonmaak

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – Autobedrijf Hurxkens krijgt van de gemeente Leudal  uiteindelijk toch wat extra weken de tijd om het terrein aan de Rijksweg in Baexem op te ruimen.

Dat meldde De Limburger gisteren. Op het terrein staan zo’n vijfendertig autowrakken, terwijl er vier zijn toegestaan.

Vloeistofdicht
Daarnaast moet het bedrijf afval opruimen en de vloer van de werkplaats vloeistofdicht maken. De gemeente dreigde eigenaar Hurxkens in mei nog met een dwangsom van 40.000 euro als zijn terrein binnen drie maanden niet opgeruimd was. Hurxkens vroeg vervolgens in augustus uitstel tot 31 oktober, maar kreeg van de bestuursrechter maar twee weken extra. Na overleg gunt de gemeente hem nu nog een aantal extra weken. De precieze datum is niet bekend gemaakt, maar nieuw uitstel is niet meer bespreekbaar zei een gemeentewoordvoerder tegen Dagblad De Limburger.

Reacties