Oproep gemeente: honden aan de lijn in natuurgebieden

Foto: Pixabay - MikeWildadventure (CC0-Public Domain)

ELL – De gemeente doet op haar website een dringende oproep aan hondenbezitters om hun huisdier aangelijnd te houden in natuurgebied Heijkersbroek bij Ell.

Dat moet voorkomen dat ze worden aangevallen door de wilde zwijnen in het gebied.

Belletje
Wilde zwijnen kunnen zich door loslopende honden bedreigd voelen, waardoor ze op hun beurt weer mensen kunnen aanvallen. Al eerder maakten zwijnen de bossen rond Ell onveilig. Volgens de gemeente laten echter nogal wat inwoners hun honden los in de verschillende natuurgebieden. Honden zijn trouwens niet altijd de aanleiding tot een aanval. Wilde zwijnen worden soms ook agressief als ze gestoord worden door wandelaars die ze niet horen aankomen. De gemeente adviseert daarom verder een klein belletje aan de kleding of aan de hondenriem te bevestigen.

Geschoten
Overigens zijn in de eerste helft van 2020 al zeven wilde zwijnen geschoten door de wildbeheerseenheid Hunsel (WBE). In het hele jaar 2019 waren dat er drie. Normaal worden in het najaar nog een aantal wilde zwijnen geschoten. Daarnaast zijn een aantal bermen extra gemaaid. In de bermen verschuilen de wilde zwijnen zich namelijk vaak, om van daar uit naar percelen met mais of andere gewassen te gaan.

Reacties