Door de bomen het bos zien: nieuwe wisseltentoonstelling in het Bezoekerscentrum Leudal

Foto: BCL

HAELEN – Studiegroep Leudal organiseert in samenwerking met Groen Hart Leudal vanaf zondag 12 september een tentoonstelling, die aanhaakt bij het IVN Bomenfestival het komende najaar.

Bomen zijn van groot belang voor de instandhouding van het klimaat en de biodiversiteit, een thema in tijden van klimaatverandering zeer actueel is. Deze tentoonstelling gaat in op groei, soorten, voedselkringloop, rechtspraak, kunst en nog veel meer waarbij de boom centraal staat.

Kinderen
Ook voor kinderen is er veel te beleven bij deze expositie. Zij kunnen zelf aan de slag met onder meer de voelboom, houten speelgoed en schilderen. De entree voor de expositie kost 2,50 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Tijdens de duur van de tentoonstelling worden ook wandel- en fietstochten georganiseerd langs markante bomen in het Leudal. De fietstochten, onder begeleiding van een of meer gidsen, worden gehouden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 van 13.00 uur tot 16.00 uur. De tocht heeft een lengte van circa 25 kilometer. Er zal regelmatig worden gepauzeerd, waarbij er ruim aandacht aan de bomen zal worden geschonken.

Aanmelden
Data en tijden voor de wandeltochten worden later bekend gemaakt via onder meer de website van Bezoekerscentrum Leudal. Het maximum aantal deelnemers per tocht bedraagt 12 personen. De kosten voor deelname zijn 3,50 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar. De expositieruimte van het Bezoekerscentrum Leudal is gelegen aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Aanmelden voor een van de fietstochten is noodzakelijk. Dat kan telefonisch via 0475-49.70.10 tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal of via e-mal: [email protected]

Reacties