‘Det raaktj mich’ nieuwe single Limbo Project

LEUDAL – Limbo Project maakt popmuziek in het Limburgs dialect, hoofdzakelijk eigen nummers. De band bestaat uit doorgewinterde muzikanten die veelal in het covercircuit hun roots hebben liggen. Afgelopen week zagen ook zij de verschrikkelijke gevolgen van het hoge water door heel Limburg, en dat raakte hen.

Slechts een appje was voldoende om de hele band te motiveren een lied op te nemen als steun en uit medeleven voor iedereen die op welke manier dan ook slachtoffer is geworden van het hoge water in Limburg.

Trots
In drie dagen tijd werd de tekst geschreven en het geheel opgenomen. ‘Voor de tekst riepen we hulp in van Bas Keltjens, die vrijwel meteen toezegde en samen met Roger van Zundert de tekst schreef. De muziek is tevens geschreven door Roger’, zo laat de band weten. ‘Het is een lied dat niet enkel over het hoge water gaat, maar vooral over de veerkracht van de Limburgse mensen. Dat we er zijn om elkaar te helpen, voor elkaar klaar staan in tijden van nood. Maar ook dat we trots zijn op Limburg, met- of zonder hoog water. We hopen met deze single mensen ook te motiveren om royaal te doneren aan de slachtoffers van deze ramp. Het heeft ons zeer geraakt, vandaar dat we de single dan ook de titel ‘Det raaktj mich’ hebben gegeven.’

Reacties