Einde van kerkkoor Sint Severinus uit Grathem nadert na 55 jaar

Foto: John Hölsgens

GRATHEM – Na 55 jaar komt er een einde aan kerkkoor Sint Severinus uit Grathem. Grathem is onderdeel van het cluster Tabor, een samenwerkingsverband met verder Heythuysen, Baexem, Leveroy, Kelpen-Oler.

Binnen die federatie worden koren samengevoegd. Dat is onontkoombaar geworden door afname van kerkbezoek, financiën en vrijwilligers.

Optreden
Er resteren nu twee koren: gemengd koor Sint Cecilia in Heythuysen, onder leiding van Luc Jacobs, met daaraan gekoppeld een Gregoriaans koor en een clusterkoor. Daaraan is weer een rouw- en trouwkoor gekoppeld, onder leiding van Marij Berkers. Deze koren gaan ook samenwerken. Kerkkoor Sint Severinus zal op zondag 22 augustus, vanaf 11.00 uur in de kerk in Grathem, voor de laatste keer de Eucharistieviering opluisteren.

Reacties