Open dag bij de Imkers van Roer- en Leudal

Foto: BCL

LEUDAL – Als een van de laatste drachtplanten stonden de lindebomen in bloei. Omdat daarna de meeste drachtplanten uitgebloeid zijn, wordt het verzamelen van honing snel minder. Voor de imker is dit de tijd om de honing te oogsten.

Dit gebeurt door middel van het slingeren. In een soort centrifuge wordt de honing uit de raten geslingerd.

Mijt
Hierna start de imker met het winterklaar maken van de bijen. Dit houdt onder meer het bestrijden van de varoamijt in. Deze mijt verzwakt een bijenvolk. Voor alles hierover en wat je verder nog wilt leren over bijen of het bijenhouden, kun je op zondag 1 augustus terecht op de Open dag op de bijenstand van de imkers Roer- en Leudal. Deze is gelegen bij het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Op deze zondag is van 12.00 uur tot 16.00 uur een imker aanwezig die al je vragen graag zal beantwoorden.

Reacties