Het vuur van de vrijheid wordt brandend gehouden

Foto: John Hölsgens

ROERMOND – Ook de viering van Bevrijdingsdag was vanwege de coronamaatregelen voor de tweede keer volledig digitaal. Het alternatief: een onlineprogramma dat via een gratis livestream voor iedereen was te volgen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel hield de 5 meilezing. Ze deed dit via een liveverbinding vanuit Berlijn.

Bevrijdingsvuur
De NOS zond de lezing uit vanuit het Kunstmuseum in Den Haag, waar minister-president Mark Rutte aanwezig was en met de bondskanselier in gesprek ging over vrijheid. Aansluitend ontstak Rutte het Bevrijdingsvuur, het officiële begin voor de online activiteiten op Bevrijdinsdag. Via een livestream waren meer dan tweehonderd optredens te bekijken, van onder anderen Typhoon, Suzan & Freek, Ellen ten Damme, The Strikes, Froukje en Milow. Ook de Ambassadeurs van de Vrijheid, Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser geven een show. L1 TV zond een speciaal programma uit over Bevrijdingsdag vanuit het stadhuis in Roermond.

Reacties