Bezoekerscentrum Leudal gaat op de schop

Foto: BCL

HAELEN – Het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen gaat flink op de schop. Het 25 jaar oude pand is aan vernieuwing toe.

De plannen daarvoor waren er al langer, maar worden nu concreet. Het museum krijgt digitale en interactieve presentaties. De ontvangst van het centrum wordt vergroot, met doorkijk naar de eerste etage, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag.

Blikvanger
Aan de voorkant komt een panoramaraam als blikvanger. Het gebouw wordt ook duurzamer, bijna geheel energieneutraal zelfs. Ook bestuurlijk gaat er veel veranderen. De zes gebruikers van het pand worden ondergebracht in een coöperatie. Dat moet tot meer binding en samenwerking leiden. Eind maart staan er gesprekken met de gemeente Leudal en de provincie Limburg op het programma over de realisatie en financiering. Bijna één miljoen euro is nodig. De stichting en Studiegroep Leudal leggen een deel in, maar het merendeel zal vanuit subsidies moeten komen.

Reacties